Değerli iş ortaklarımız,

Amerika ve Kanada Devletlerinin yayımladığı TSA güvenlik kısıtları çerçevesinde;

Yolcu uçakları ile taşınan tüm kargo tipleri için aşağıdaki kurallar getirilmiştir:

–        Şahıs gönderileri , E-ticaret /posta/kurye kargoları sadece Kargo seferleri ile sevk edilecektir.

–        Tüm Kargolar ( XRay+ETD)  detaylı tarama ile kabul edilecektir. Gerekli görüldüğü taktirde kargolar açılarak incelemeye alınacaktır.

–        Yolcu uçaklarında taşınacak MAWB lerin altında bilinen göndericilerin HAWB leri olabilecektir.

–        Rezervasyon sırasında  “Walk-in Customer ” ibaresi kullanımı kaldırılmıştır. “Gönderici (Shipper ) bilgileri tam yazılacaktır.

–        Diplomatik kargo ve Cenaze bu kriterlerden muaftır.

Bilinen Gönderici (Known Shipper ) statüsü:

Yeni Kısıtlar Çerçevesinde ;  son 90 günde en az 6 gönderim yapan Gönderici (shipper )  Bilinen gönderici statüsündedir ve yolcu uçakları ile herhangi bir kısıt olmadan gönderimlerine devam edebilir.

Bu sebeple, son 90 günde en az 6 gönderim yapan firmalarımızın için bilinen gönderici statüsü verilmesi maksadı ile en az 6 awb nin Müşteri code ları ile birlikte Müşteri Temsilcileriniz vasıtası ile tarafımıza ivedilikle gönderilmesi ve bilgi verilmesi  yüklerinizin kesintiye uğramaması açısından önemlidir.

Yolcu seferlerinde göndereceğimiz Kargolar için (Bilinen Gönderici)  ürünün teslimi sırasında tarafınızdan alınan bir deklarasyonu ıslak imzalı olarak teslim edeceğiz.

Bu işlemler Göndericileri kayıt altına alarak rezervasyonların kesintisiz işlenmesi ve devamını sağlanacaktır.

Yukarıda belirtilen kısıtlar 04.09.2024 tarihi itibari ile başlamış olup uygulama süresi ilgili devletlerin yeni kriterler açıklamasına kadar sürecektir.

Kriterler karşılanmaması durumunda gönderilerinizin sadece kargo uçağı ile taşınması hususunda operasyon gerçekleştirilecektir.